
Dobry start
- pszenica
- barwniki i konserwanty
- biały cukier
-
1250 kcal
-
1500 kcal
-
1750 kcal
-
2000 kcal
-
2500 kcal
- 15-20% Białka
- 30-35% Tłuszcze
- 45-50% Węglowodany
- Wykluczone produkty wysokoprzetworzone.
- Zero pszenicy i surowego mleka krowiego.
- Postaw na naturalność — nie znajdziesz tu barwników, konserwantów ani żadnych zbędnych dodatków.
- Śniadanie
- II Śniadanie
- Obiad
- Podwieczorek
- Kolacja
Menu na najbliższy tydzień
-
Śniadanie
Serniczki z suszoną śliwką i wiśniowym jogurtem (może zawierać pestkę)
-
II Śniadanie
Sałatka z patisonem, kaparami, żurawiną i serem wędzonym
-
Obiad
Kurczak w sosie mango-chilli z surówką i ryżem
-
Podwieczorek
Krem z czerwonych warzyw z grzankami
-
Kolacja
Pasta z łososia z koperkiem, ogórkiem kiszonym i pieczywem żytnim

- Śniadanie
Twaróg, Jogurt naturalny, Jaja, Wiśnie, Miód, Mąka ryżowa, Śliwki suszone, Mąka jaglana, Jagody goji, Olej rzepakowy
Alergeny:- Mleko
- Jaja

- II Śniadanie
Patisony, Sałata lodowa, Pomidory koktajlowe, Rolada ustrzycka, Kapary, Olej rzepakowy, Żurawina, Musztarda, Woda, Miód, Sok z cytryny, Kiełki rzodkiewki, Pieprz, Sól
Alergeny:- Gorczyca
- Mleko
- Obiad
Filet z piersi kurczaka, Kapusta biała, Mango, Ryż jaśminowy, Marchew, Mango, Woda, Papryka czerwona, Olej rzepakowy, Migdały, Natka pietruszki, Ocet winny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Papryczka chilli, Pieprz, Kolendra, Sól
Alergeny:- Orzechy

- Podwieczorek
Pomidory, Papryka, Chleb żytni, Cebula, Oliwa z oliwek, Czosnek, Masło, Papryka czerwona ostra, Zioła prowansalskie, Sól, Pieprz
Alergeny:- Mleko
- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies

- Kolacja
Chleb żytni, Ogórek kiszony, Łosoś wędzony, Serek śmietankowy naturalny, Twaróg, Kiełki rzodkiewki, Koperek, Pestki dyni
Alergeny:- Ryby
- Mleko
- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
-
Śniadanie
Zapiekanka z jajkiem, kalafiorem i sosem ranczerskim
-
II Śniadanie
Pobudzający koktajl z kawą i kakao
-
Obiad
Klopsiki z fasolki szparagowej w warzywnym sosie z pieczonymi ziemniakami i surówką
-
Podwieczorek
Ciasto z galaretką pomarańczową i winogronem (może zawierać pestkę)
-
Kolacja
Komosa ryżowa w kremowym sosie z brukselką i jarmużem

- Śniadanie
Jogurt naturalny, Ziemniak, Śmietana wegańska, Kalafior, Jaja, Jaja kurze, Cebula, Ser mozzarella, Mix sałat, Pomidory, Musztarda, Sos majonezowy, Por, Koperek, Nasiona słonecznika, Musztarda, Masło, Natka pietruszki, Czosnek, Sok z cytryny, Pieprz, Sól
Alergeny:- Gorczyca
- Jaja
- Mleko

- II Śniadanie
Jogurt naturalny, Banan, Miód, Kakao, Kawa
Alergeny:- Mleko
- Obiad
Ziemniak, Fasolka szparagowa żółta, Kapusta biała, Woda, Papryka, Jabłko, Marchew, Otręby owsiane, Żurawina, Olej rzepakowy, Musztarda, Jaja, Cebula, Mąka ryżowa, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Pietruszka, Seler, Sól, Koncentrat pomidorowy, Czosnek, Sok z cytryny, Natka pietruszki, Koperek, Tymianek, Pieprz, Kmin rzymski
Alergeny:- Seler
- Gorczyca
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Jaja

- Podwieczorek
Winogrona, Napój kokosowo-ryżowy, Jaja, Brzoskwinia, Ksylitol, Woda, Mąka bezglutenowa, Migdały, Galaretka pomarańczowa bez cukru, Budyń, Kakao, Żelatyna, Proszek do pieczenia bezglutenowy
Alergeny:- Jaja
- Orzechy

- Kolacja
Seler naciowy, Brukselka, Pomidory koktajlowe, Śmietana wegańska, Woda, Komosa ryżowa, Jarmuż, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Sos sojowy, Pieprz, Sól
Alergeny:- Soja
- Seler
-
Śniadanie
Buraczany twarożek z chlebem żytnim i pieczoną gruszką
-
II Śniadanie
Kruche żytnie ciasteczka
-
Obiad
Tofu w orientalnym sosie z kaszą owsianą z zielonym groszkiem
-
Podwieczorek
Sałatka z suszoną figą, serem kozim i bazyliowym sosem winegret
-
Kolacja
Placki z batatem, porem i sosem jogurtowo-koperkowym

- Śniadanie
Gruszka, Chleb żytni, Burak, Serek śmietankowy naturalny, Twaróg, Szczypiorek, Kiełki rzodkiewki, Koncentrat z buraka, Pieprz, Sól
Alergeny:- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Mleko
- Seler

- II Śniadanie
Mąka żytnia, Masło, Ksylitol, Jaja, Proszek do pieczenia bezglutenowy
Alergeny:- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Mleko
- Jaja

- Obiad
Tofu, Seler naciowy, Pomidory, Napój kokosowy, Kasza owsiana, Pieczarki, Kalafior, Groszek zielony, Cebula, Sezam, Czosnek, Masło, Natka pietruszki, Imbir, Sól, Kolendra, Sok z cytryny, Chilli, Kurkuma, Pieprz, Kolendra
Alergeny:- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Seler
- Soja
- Mleko
- Sezam

- Podwieczorek
Ogórek, Mix sałat, Rzodkiew, Papryka czerwona, Ser kozi, Figi, Roszponka, Kapusta czerwona, Olej rzepakowy, Woda, Ksylitol, Sok z limonki, Nasiona słonecznika, Bazylia, Musztarda, Ocet balsamiczny, Papryka słodka, Pieprz, Sól
Alergeny:- Gorczyca
- Mleko

- Kolacja
Jogurt naturalny, Batat, Marchew, Ser lazur, Jaja, Ziemniaki, Por, Mąka owsiana, Mix sałat, Sos majonezowy, Olej rzepakowy, Koperek, Pieprz, Sól
Alergeny:- Jaja
- Gorczyca
- Mleko
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
-
Śniadanie
Sałatka jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem z pieczywem
-
II Śniadanie
Marchewkowe ciasto z ananasem i żurawiną
-
Obiad
Schab w żytniej panierce z pieczonymi ziemniakami i surówką
-
Podwieczorek
Koktajl owocowy z aronią i nasionami chia (może zawierać pestkę)
-
Kolacja
Risotto z kurkami i fasolką szparagową
- Śniadanie
Kalarepa, Jaja kurze, Chleb żytni, Ogórek, Sos majonezowy, Jogurt naturalny, Natka pietruszki, Szczypiorek, Kiełki rzodkiewki, Pieprz, Sól
Alergeny:- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Gorczyca
- Jaja
- Mleko

- II Śniadanie
Marchew, Ananas, Żurawina, Mąka owsiana bezglutenowa, Jaja, Czekolada gorzka, Ksylitol, Olej rzepakowy, Proszek do pieczenia bezglutenowy, Soda, Cynamon
Alergeny:- Jaja
- Soja

- Obiad
Ziemniak, Schab wieprzowy, Marchew, Kapusta biała, Kapusta czerwona, Olej rzepakowy, Mąka żytnia, Jaja, Sos majonezowy, Jogurt naturalny, Por, Sól, Koperek, Musztarda, Pieprz, Sezam, Rozmaryn, Papryka czerwona ostra
Alergeny:- Gorczyca
- Mleko
- Jaja
- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies

- Podwieczorek
Woda, Mix owoców, Napój kokosowy, Daktyle, Miód, Nasiona chia
Alergeny:
- Kolacja
Bulion warzywny, Fasolka szparagowa zielona, Pieczarki, Ryż arborio, Kurki, Cebula, Masło, Nasiona słonecznika, Czosnek, Natka pietruszki, Natka pietruszki, Pieprz, Sól
Alergeny:- Mleko
- Seler
-
Śniadanie
Kawowa owsianka z winogronami i czekowiśnią (może zawierać pestkę)
-
II Śniadanie
Stek z selera z serem pleśniowym i grillowaną papryką
-
Obiad
Okoń w sosie musztardowym z ziołową kaszą jaglaną i surówką (może zawierać ości)
-
Podwieczorek
Sałatka z pieczoną ciecierzycą, pomidorkami, fetą i limonkowym vinegretem
-
Kolacja
Pizza na kalafiorowym spodzie z warzywami i fit sosem aioli

- Śniadanie
Napój kokosowo-ryżowy, Woda, Płatki owsiane, Wiśnie, Winogrona, Miód, Czekolada gorzka, Kawa
Alergeny:- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Soja

- II Śniadanie
Seler, Papryka czerwona, Ser lazur, Papryka zielona, Papryka żółta, Szpinak, Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Orzechy nerkowca, Sól, Pieprz
Alergeny:- Seler
- Mleko
- Orzechy

- Obiad
Okoń, Kapusta biała, Śmietana, Kasza jaglana, Marchew, Musztarda, Cytryna, Ogórek, Olej rzepakowy, Ksylitol, Natka pietruszki, Cebula, Papryka czerwona, Papryka zielona, Natka pietruszki, Ocet winny, Sól, Pieprz, Majeranek, Sezam, Sok z cytryny, Masło, Zioła prowansalskie, Tymianek, Przyprawa do bruschetty
Alergeny:- Ryby
- Mleko
- Gorczyca
- Sezam
- Podwieczorek
Papryka czerwona, Mix sałat, Pomidory koktajlowe, Ser feta, Ciecierzyca, Olej rzepakowy, Szpinak, Kapusta czerwona, Marchew, Sok z limonki, Woda, Ksylitol, Musztarda, Ocet balsamiczny, Sól, Kolendra, Pieprz, Papryka słodka, Czosnek, Kmin rzymski
Alergeny:- Gorczyca
- Mleko

- Kolacja
Kalafior, Pomidory, Ser mozzarella, Jogurt naturalny, Pomidory, Jarmuż, Mąka bezglutenowa, Jaja, Cebula, Mix sałat, Oliwa z oliwek, Sos majonezowy, Czosnek, Sok z cytryny, Pieprz, Sól, Miód, Bazylia, Oregano, Tymianek
Alergeny:- Jaja
- Gorczyca
- Mleko

- Śniadanie
Chleb żytni, Mięso z podudzia indyka, Papryka żółta, Ogórek, Jaja kurze, Cebula czerwona, Ser feta, Natka pietruszki, Nasiona słonecznika, Otręby owsiane, Olej rzepakowy, Kiełki rzodkiewki, Cząber, Czosnek, Papryka słodka, Pieprz, Sól
Alergeny:- Mleko
- Sezam
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica
- żyto
- jęczmień
- owies
- Jaja

- II Śniadanie
Napój ryżowy, Banan, Śliwki, Woda, Miód, Daktyle, Migdały
Alergeny:- Orzechy

- Obiad
Ziemniak, Mięso z podudzia indyka, Jaja, Ogórek, Bakłażan, Pomidory, Napój ryżowy, Rzodkiew, Mix sałat, Patisony, Włoszczyzna, Cebula, Olej rzepakowy, Mąka ryżowa, Oliwa z oliwek, Sezam, Cynamon, Czosnek
Alergeny:- Sezam
- Jaja
- Seler
- Gorczyca
- Podwieczorek
Ser twarogowy, Dynia, Dynia, Jaja, Ksylitol, Masło, Czekolada gorzka, Mąka bezglutenowa, Budyń, Proszek do pieczenia bezglutenowy, Wanilia
Alergeny:- Mleko
- Jaja
- Soja

- Kolacja
Jogurt naturalny, Szpinak, Twaróg, Serek śmietankowy naturalny, Jaja, Pomidory suszone, Mix sałat, Mąka ryżowa, Cebula, Olej rzepakowy, Ketchup domowy, Tymianek, Czosnek, Szałwia, Sól, Oregano, Papryka słodka, Curry, Zioła prowansalskie, Pieprz
Alergeny:- Mleko
- Gorczyca
- Jaja

Dlaczego zdrowie zaczyna się na talerzu?
Każdego dnia przyjmujesz garść witamin, ale Twoja odporność się nie poprawia? To wina małej wchłanialności suplementów. Zdrowa żywność nie ma takich ograniczeń!
Wzmocnienie odporności dla każdego
Nie musisz mieć problemów z układem immunologicznym, by skorzystać z naszej diety. Wzmocnienie odporności to przede wszystkim zbilansowane i zdrowe posiłki. A tego potrzebuje każdy!

A MOŻE DIETA Z WYBOREM MENU?
Codziennie 30 dań do wyboru
Zamieniasz posiłki tak jak chcesz
Dokładasz dodatkowe dania
Dodajesz zdrowe przekąski
POTRZEBUJESZ POMOCY W DOBORZE DIETY?
Skorzystaj z naszego Doradcy Diety
Dobierz dietę
Możesz również skorzystać z bezpłatnej konsultacji dietetycznej. Nasz zespół dietetyków pomoże Ci dopasować dietę.
Konsultacji udzielamy:
poniedziałek - piątek w godzinach 7:00‑17:00

Cennik
Pamiętaj jednak, że samo sprawdzenie wskaźnika BMR (podstawowej przemiany materii) nie wystarczy, aby określić, ile kalorii w ciągu dnia powinieneś dostarczyć organizmowi. Aby otrzymać całkowitą przemianę materii, uzyskany wynik należy pomnożyć przez współczynnik aktywności fizycznej, który wynosi: Współczynnik Poziom aktywności fizycznej: 1,2 - brak aktywności fizycznej; 1,4 - praca siedząca, niska aktywność fizyczna; 1,6 - umiarkowana aktywność fizyczna (trening 1-2 razy w tygodniu); 1,75 - aktywny tryb życia (ok. 3-5 treningów w tygodniu); 2,0 - bardzo aktywny tryb życia (praca fizyczna oraz trening w ciągu dnia); ≥ 2,2 - wyczynowe uprawianie sportu.
Podczas interpretacji pomiaru BMI należy wziąć pod uwagę także: wiek – u osób starszych wskazane są wyższe wartości BMI niż u młodszych, płeć – kobiety mają uwarunkowania do gromadzenia większej ilości tkanki tłuszczowej, która jest niezbędna dla płodności i procesu dojrzewania płciowego.
Kalkulator WHR to wygodne i proste narzędzie, które służy do szybkiego obliczenia stosunku talii do bioder. Z przelicznika powinny korzystać zwłaszcza osoby z nadmierną masą ciała. Dzięki niemu można lepiej dopasować dietę do indywidualnych potrzeb. Osoby o prawidłowym BMI również mogą skorzystać z kalkulatora WHR, jednak nie w celu określenia typu otyłości, ale typu sylwetki. Uważa się, że najbliższe idealnym proporcjom są sylwetki o wskaźniku WHR 0,7 u kobiet oraz 1,0 u mężczyzn.
Kalkulator wody to narzędzie przydatne do dokładnego obliczenia dziennego zapotrzebowania na wodę dla różnych osób. Dzięki uwzględnieniu takich cech, jak masa ciała, płeć czy aktywność fizyczna możesz dowiedzieć się, ile pić wody dziennie, aby uchronić organizm przed skutkami niedoboru lub nadmiaru wody. Zapotrzebowanie na wodę jest większe w ciąży oraz podczas karmienia piersią. Kobiety ciężarne do powyższych wartości powinny dodać około 300 ml wody dziennie, natomiast karmiące piersią – około 750 ml wody dziennie. Do zalecanych ilości wlicza się zarówno wodę pochodzącą ze wszystkich napojów, jak i zawartą w produktach żywnościowych.