Twój organizm wyposażony jest w mechanizmy broniące Cię przed bakteriami i wirusami. Jednak odpowiedzialny za jego obronę układ immunologiczny jest często narażony na osłabienie. Aby nie dopuścić do jego zaburzenia i obniżenia odporności stosuj odpowiednią dietę – Wzmocnienie Odporności.
Sprawne działanie układu immunologicznego wymaga odpowiedniej podaży energii i stałego dostępu do odpowiednich substancji odżywczych. Takich jak witaminy, składniki mineralne i białka.
Jakie więc super składniki zawarte są w posiłkach?
Witaminy C, A i E na odporność
Różnorodne dania przygotowane ze składników zawierających najbardziej pożądane witaminy w przypadku wzmocnienia odporności. Przede wszystkim dużo owoców i jeszcze więcej warzyw. Owoce jagodowe, morele, śliwki, jabłka, cytrusy, awokado oraz szpinak, czerwona papryka, kalarepa, burak, kapusta, brokuł i jarmuż, brukselka, kalafior …i wiele wiele więcej.
Kwasy omega-3, cynk, selen oraz miedź
W tej diecie otrzymujesz sycące dania i zawartą w nich gamę pozytywnych składników. Zawartych w produktach takich jak np. ryby, mięso, olej lniany, orzechy włoskie i migdały, soczewica, , pestki dyni i słonecznika, kasza gryczana oraz gorzka czekolada i kakao.
Błonnik pokarmowy
Wachlarz składników, które wpłyną na Twoje układ immunologiczny i mikrobiotę jelitową: cykoria, topinambur, por, jęczmień i owies, czosnek oraz zawierające beta- glukany grzyby np. boczniaki, shitake, które wpierają odporność.
Docenisz moc przypraw takich jak m.in. imbir, kurkuma, tymianek, oregano, goździki i cynamon. Ta dieta do maksimum różnorodności! A im lepiej odżywiony organizm tym większa szansa na przejście okresu infekcji obronną ręką.
Dieta Wzmocnienie Odporności jest:
– bez pszenicy
– bez surowego mleka krowiego
– bez barwników i konserwantów
– bez żywności wysokoprzetworzonej
– bez dodatku cukru
Nie dopuść do osłabienia odporności i stwórz naturalną tarczę obronną dla Twojego organizmu!